Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina Bangata 49
ALBIN STARK 1926
Södermalm - Nytorget
RYMLIG SOFO-TVÅA MED STORSLAGEN UTSIKT - GARAGE
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN
Koll på Söder, det har du verkligen från denna lägenhet. Denna generösa och genomgående tvårummare högst upp i huset bjuder på hänförande vyer i flera väderstreck. Från köket och sovrummet ser du Sofia kyrka och Vita bergen och från vardagsrummet är utsikten Katarina Bangatas allé och hustaken i SoFo. Alltsammans från en välbevarad 1920-talsfastighet med mycket originalcharm.Garageplats ledig!
Ansvarig mäklare
Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina Bangata 49
Område:
Södermalm - Nytorget
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60 kvm
Andelstal:
4,317 %
Våning:
5 av 6 (hiss finns)
Avgift:
2937 kr inkl. värme, VA, Bredband och ip-telefoni.
Pris:
3 950 000 kr (Utgångspris).

Huset och föreningen


Fastigheten Rovan 3 på Katarina Bangata 49 ritades av arkitekt Albin Stark och uppfördes under åren 1926-1929. Huset har sex våningar med butikslokaler i bottenvåningen och garage i källaren. På gårdssidan har fastigheten en flygelliknande utbyggnad. Fasaden är ljust rödputsad och har fina nyklassicistiska detaljer. Fastigheten var modern redan då den byggdes och har därigenom inte genomgått några större ombyggnader i och med att behovet av att modernisera inte varit så stort. Föreningen Brf Rovan 3 har mycket god ekonomi och fastigheten har alla stora renoveringar gjorda. Här finns en trevlig innergård och tvättstuga med nya maskiner. Till källaren och garaget i finns direktaccess via husets hiss.

Närområdet


Här bor du i klassiska och kreativa kvarter med mängder av trevliga butiker, caféer och restauranger runt knuten. På ett kvarters avstånd finns också tre härliga oaser; Nytorget, Vita bergen och Lilla Blecktornsparken. Dessutom bor du i en vacker kulturmiljö med bland annat trähusbebyggelse från 1700-talet. Skanstulls tunnelbana finns på fem minuters promenad, liksom än mer butiker och serviceinrättningar.

Allmänt


En vacker genomgående lägenhet många kvaliteter från byggåret, till exempel fönster med djupa fönsternischer och spanjoletter, radiatorer, golv av furu och ek, golvsocklar, speglade dörrar och inbyggd förvaring. Genom de munblåsta fönsterrutorna har du dessutom magnifika södervyer i flera väderstreck. Till lägenheten hör ett förråd om ca 3 kvm.

Kök


Köket är ett mycket trivsamt rum som fint förenar gammalt och nytt. Köksinredningen från 2010 kompletteras med ett skafferi i original från byggåret - vackert, rymligt och praktiskt. På golvet ligger fina furutiljor, även de i original. Matplatsen vid fönstret bjuder på vackra vyer. Köksluckorna är vita och bänkskivorna är i svart sten. Som stänkskydd sitter en glasskiva. All maskinell utrustning är från Electrolux; gasspis, kolfilterfläkt, ugn, mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin. I taket ger inbyggda spotlight ett bra och välriktat ljus.

Vardagsrum


Vardagsrummet är ett stort och härligt umgängesrum. Det är en lättmöblerad yta som rymmer både soffgrupp och matgrupp och dessutom bokhyllor, skåp eller vad som önskas i övrigt. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vacker fiskbensparkett i ek. Från fönstret har du fina vyer över Katarina Bangata, trädtoppar och takåsar.

Sovrum


Sovrummet är luftigt, vilsamt och mysigt med lugnt gårdsläge och fantastisk utsikt mot Sofia kyrka. Väggarna är vita och på golvet ligger fina furutiljor. Rummet har en stor tillgång i en rymlig garderob i original.

Badrum


Badrummet renoverades 2010 och har väggar klädda i ett vitt liggande avlångt kakel med mörk fog. Monterad direkt i vägg sitter en stor spegel som ger rummet extra rymd. Bredvid spegeln finns ett stilrent vitt väggskåp. Bra förvaring i kommod under tvättställ. Toaletten är praktiskt vägghängd och har en fin avställningsyta ovanför. Duschen har både takdusch och handmunstycke. Golvet är klätt med beige klinker och har golvvärme. Dessutom finns här en stor handdukstork och egen tvättmaskin.

Hall


Hallen är nyrenoverad och målad i en vacker blågrön kulör från Farrow & Ball. Du gör entré i en mindre tambur som har en fin platsbyggd hatthylla med ankarkrokar och en matchande skohylla under. Därefter följer den inre hallen som är ett rymligt och möblerbart rum för till exempel en arbetsplats. På golvet ligger vacker hårdvaxoljad fiskbensparkett i original.

Brf Rovan 3

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Rovan 3. Man upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler.

År föreningen övertog fastigheterna


Föreningen förvärvade fastigheten 2009.

Tomträtt


Föreningen har ett tomträttsavtal. Detta omförhandlas nästa gång år 2025.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bo Vera Konsult AB.

Garage


I fastigheten finns garageplatser att hyra för de boende. Ev en plats ledig direkt vid tillträdet av denna bostad. Kontakta mäklare för mer information. Garageplatserna kostar 1 600 kr per månad (momsfritt).

Renovering


2010; Stambyte kök och badrum, expansionskärl byttes, samtliga lägenheter fick nya elledningar, renovering av tvättstuga och byte av tvättmaskiner och torkskåp. 2011; fönsterrenovering samt montering av ventiler i fönsterbågar. 2012; Föreningen installerade ett fastighetsnät för bredband (ingår i avgiften). 2013; renovering av fasaden mot gatan, renovering av innergården, ett cykelgarage byggdes i samband med renoveringen. 2015; källaren inreddes med Troaxburar och lägenhetsförråden flyttades till källaren, tvättstugan flyttades till markplan, byte av entrédörr till fastigheten och nya fönsterpartier till butikerna, indragning av 3-fas till samtliga lägenheter, säkerhetsdörrar till lägenheter som saknade detta. 2016; hissen byggdes om till EU standard men även en ny hisskorg installerades, hissen förlängdes till källaren/garaget och vindsvåningarna, garaget har fått ett nytt ytskikt och ledbelysning.

Kommande renoveringar


Fasaden mot innergården skall putsas om, detta kan bli relevant vid en eventuell balkongbyggnation för lägenheter mot gården.

Ekonomi


Lånen för föreningens fastigheter ger 3 778 kr per kvm boyta, en låg belåningsgrad då snittet på Södermalm är cirka 6 000kr i lån per kvm. Föreningen har amorterat kraftigt på lånen de senaste åren Just nu finns inga planer på avgiftsförändringar. Kommer avgiften förändras så är det troligare nedåt än uppåt.

Andrahandsuthyrning


Föreningen har en restriktiv syn på andrahandsuthyrning, men följer självklart lagen.

Försäkring


Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Trygg Hansa.

Trappstädning


Föreningen köper in denna tjänst från ett företag så det är ingenting de boende behöver syssla med.

Städdagar


Föreningen har ett par gemensamma städdagar, en på hösten och en på våren.

Tvättstuga


Föreningen har en tvättstuga som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Tvätttiderna är mellan kl 07-22.

Gemensamma utrymmen


Innergården är stenbelagd och utrustad med grill, bänkar och bord. Cykelförråd samt ett samlingsrum med pentry och porslin.

Bredband och Kabel-TV


Kabel-TV som levereras från Comhem och grundutbudet ingår i avgiften. Bredband ingår i avgiften (Stockholms stadsnät).

Juridisk person och delat ägande


Juridisk person godkänns ej i föreningen. Föreningen vill att de som äger bostaden skall bo där.

Kontroll


Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-03-28. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
ALBIN STARK 1926
Energideklaration
Utfärdad 2010-06-03
Energiprestanda
158 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
6 976 kr/år
Driftskostnad, varav:
 
  El
2 000 kr/år
  Försäkring
2 000 kr/år
  Övrigt
2 976 kr/år
  Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt = GAS

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.