Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sundbybergs Torg 1E
Arkitek: Brunnberg & Forsberg 1926
SUNDBYBERG
URBAN OCH SNYGG 4:A MED BALKONG I SIGNALFABRIKEN
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: LINDHOLM
Med ultimat läge i en ombyggd fabrikslokal från 1920-talet ligger denna ljusa, generösa och glansfulla fyrarummare med balkong. Industrikänslan finns kvar både exteriört och interiört, samtidigt som byggnaden har förvandlats till ett modernt och funktionellt boende av idag. Här imponeras du av den generösa takhöjden på 3,85 meter och de vackra bevarade stora fönstren med spröjs. Lägenheten ger dig stora inbjudande sociala ytor i kök och vardagsrum, tre bra sovrum och gott om förvaringsutrymmen. Närheten till restauranger, butiker, service och kommunikationer gör dessutom detta boende till både praktiskt och trivsamt.

För fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.
Ansvarig mäklare
Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sundbybergs Torg 1E
Område:
Sundbyberg
Byggnadsår:
1926 Arkitek: Brunnberg & Forsberg
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
104 kvm
Andelstal:
2,6353 %
Våning:
2 av 5 (hiss finns)
Avgift:
5675 kr inkl värme, VA
Pris:
7 495 000 kr (Accepterat pris).

Huset och föreningen


I kvarteret, som från början hette Plåten, men idag benämns Signalfabriken, köpte tysken Max Sievert i slutet av 1800-talet mark och grundade Sieverts Kabelverk och Alpha mekaniska verkstad. Där var man bland annat de första i Sverige med att producera bakelit, och där tillverkades även kabel och telefondelar. I kvarteret byggdes 1932 även Sundbybergs före detta stadshus. Under 2012-2013 omgestaltades såväl fabrikslokaler som stadshus till att bli ett attraktivt kvarter med både bostäder och affärsverksamhet. För ombyggnaden av området stod arkitektbyrån Brunnberg & Forsberg, en anrik firma som grundades 1949, då som Curman & Gunnartz. I en byggnad från 1926 finns idag 43 bostadsrättslägenheter som tillsammans bildar Brf Västra Signalfabriken. Byggnadens tegelfasad är slammad i en ljust röd nyans och fönstersnickerierna är målade i en mörkare röd färg. Fönstren är i de flesta fall höga och småspröjsade. Hela kvarteret är en mycket lyckad blandning av gammalt och nytt. Det gamla stadshuset huserar idag Story Hotel.

Närområdet


Sundbybergs industrihistoria lever nu vidare i ny form i Signalfabriken. Här samsas boende, butiker, restauranger, hotell och företag och mixen är både trivsam och stilfull. Här har du lika nära till biblioteket, gymmet och tandläkaren, som till H&M och trevliga kvartersrestauranger och caféer. Kommunikationerna är dessutom de allra bästa med pendeltåg, fjärrtåg, tunnelbana, tvärbana, bussar och flygbuss precis utanför dörren.

Allmänt


En välgestaltad, rymlig och ljus lägenhet där industrikänslan ännu är närvarande, och där du inte behöver sakna någon form av bekvämlighet. Bostaden är genomgående och alla rummen är funktionella, ljusa och luftiga. De höga fönstren ger hemmet ett fint ljusinsläpp och alla innerdörrar har överljus för att maximera ljusflödet i bostaden. Hela lägenheten har vitmålade väggar och på golven ligger vitlackad askparkett. Ett rymligt förråd om 6-8 kvm och med samma takhöjd som lägenheten finns praktiskt beläget på samma våningsplan.

Kök och vardagsrum


Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning där köket har en egen nisch och skärmas av något genom en pelare som sparats och skapar karaktär och rumslighet åt ytan. Köksinredningen kommer från Myresjökök och har vita släta luckor med bänkskiva av svart kompaktlaminat, som snyggt binds ihop med det blanka liggande kaklet på väggen. Vitvarorna kommer från Husqvarna. Här finns en keramikhäll med varmluftsugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd. Dubbel kyl och frys är integrerade i skåpinredningen, liksom diskmaskinen. Överskåpen går ända upp i tak, vilket ger gott om förvaring. Utanför köksdelen öppnar sig det härliga sällskapsrummet. De stora bevarade spröjsade fönstren förser rummet med ett rikligt och vackert ljus och bidrar starkt till dess karaktär här når takhöjden hela 3,85 meter. I rummet får både en stor matplats och rymlig soffgrupp samt förvaringsmöbler plats.

Sovrum ett


Hemmets största sovrum är ett lugnt och rofullt rum som ligger med stort fönster mot balkong och gård. Här ryms både dubbelsäng och annat möblemang, som till exempel sängbord och byrå. I anslutning till rummet, i hallen, finns dessutom en rymlig klädkammare.

Sovrum två


Detta rum används idag som arbetsrum och har ett fantastiskt spröjsat fönsterparti med infogad dörr till lägenhetens balkong. Balkongen ligger fint i lugnt gårdsläge och är en rymlig yta för både utemöbler och blomster.

Sovrum tre


Hemmets tredje sovrum är idag ett barnrum. Det är ett trivsamt hörnrum som du når både via köket och vardagsrummet.

Badrum


Badrummet är ett rymligt rum som innehåller allt du behöver. Väggarna är kaklade i vitt kakel och på golvet ligger grå klinker. Duschen finns bakom en glasad duschvägg. Handfat med kommod med dubbelt spegelskåp över. Tvättmaskin och torktumlare finns under en praktisk och snygg arbetsskiva av klassiskt virrvarrmönster. Ovanför detta finns bra förvaring i två överskåp. I rummet finns även handdukstork och golvvärme.

Hall


Hallen är mycket rymlig med plats för hatthylla och skor precis innanför dörren. På motsatt sida finns en garderobsvägg där du smidigt kan hänga undan kläder. I den inre hallen finns ytterligare förvaring i form av flera garderober och en klädkammare. Du gör entré genom en snygg svart dörr.

Brf Signalfabriken västra

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Plåten 7. Föreningen består av 43 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten


Föreningen ombildades 2011 till bostadsrättsförening.

Mark


Fastigheten är ett tredimensionellt fastighetsutrymme i stamfastigheten Plåten 3 och har ingen mark.

Förvaltare


Ekonomisk förvaltare är SBC.

Försäkring


Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg-Hansa. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna medan bostadsrättstillägg bekostas av föreningen.

Ekonomi


Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 40 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får endast ske tillfäligt med tillstånd från styrelsen.

Garage


Garage hyrs av Parkman och vid frågor om kö och avgift eller liknande så vänder man sig till dem.

Gemensamma utrymmen


Föreningen har ett gemensamt utrymme för cyklar, barnvagnar och rullstolar med el-uttag för laddning av rullstol finns i varje hus.

Förråd


Ett förråd om ca 6 kvm finns på samma våningsplan.

Bredband och kabel-tv


Fiberanslutning finns i varje bostad.

Delat ägande


Föreningen godkänner delat ägande med minst 10% ägarandel.

Juridisk person


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll


Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1926 Arkitek: Brunnberg & Forsberg
Energideklaration
Finns för närvarande inte
Fönster
3-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
7 980 kr/år
Driftskostnad, varav:
 
  El
3 300 kr/år
  Försäkring
4 680 kr/år
  Beräknat antal pers
3

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.