Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sjöbjörnsvägen 66 B
GUSTAF MATTSSON 1946
Gröndal
IDYLL I GRÖNDAL - RADHUSKÄNSLA MED ENORM UTEPLATS
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET
Morgondopp och grillkvällar blir lätt en del av livet i denna ljusa och sociala lägenhet. Här bor du med egen ingång och stor uteplats med trädäck, gräsmatta och odlingsmöjligheter. Varma årstider står dörren öppen och trädgården blir som ett extra rum. De stora fönsterpartierna ger bostaden fin rymd och härligt ljus. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och utgör bostadens nav. Därtill finns ytterligare tre rum att nyttja som sovrum/barnrum/arbetsrum och ett välutrustat badrum. Välkommen in, och ut!

För fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 7 350 000 kr

Bud
Budgivare
Tidpunkt
7 350 000 kr
4
2017-04-26 12:12
7 340 000 kr
5
2017-04-26 11:41
7 240 000 kr
1
2017-04-26 10:54
7 220 000 kr
4
2017-04-26 10:29
7 210 000 kr
1
2017-04-26 10:21
7 200 000 kr
4
2017-04-26 10:20
7 150 000 kr
3
2017-04-25 13:20
7 100 000 kr
4
2017-04-25 12:52
7 050 000 kr
1
2017-04-24 19:51
7 000 000 kr
3
2017-04-24 19:17
6 900 000 kr
2
2017-04-24 16:46
6 800 000 kr
1
2017-04-24 13:24
Se tidigare bud... 
* = Annullerat bud
Ansvarig mäklare
Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sjöbjörnsvägen 66 B
Område:
Gröndal
Byggnadsår:
1946 GUSTAF MATTSSON
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
85 kvm
Våning:
0 av 4 (hiss finns)
Avgift:
5451 kr inkl värme, VA. Bredband tillkommer med 75:-/mån.
Pris:
5 750 000 kr (utgångspris).

Huset och föreningen


Fastigheten Bommen 7 på Sjöbjörnsvägen ritades av arkitekt Gustaf Mattsson och uppfördes 1946-1947. Fastigheten var från början en industribyggnad och användes för detta ändamål fram till slutet av 1980-talet då huset byggdes om till bostäder. Föreningen Brf Sjöfortet bildades 1998 och består av 109 bostadsrätter med mäktigt läge på klipporna av Gröndals norra utpost. Föreningen har här ett eget lusthus och egen bad- och båtbrygga. I fastigheten finns även en träningslokal med bastu och relaxavdelning dörr i dörr med denna lägenhet.

Närområdet


Här bor du i synnerligen trevliga kvarter med ingredienser som klippor, vågskvalp, punschverandor, funkisarkitektur, småstadskänsla och storstadsvyer. I Gröndal är det lätt att trivas. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här finns även det klassiska konditoriet Lundbergs som förra året firade 70-årsjubileum. På nära avstånd finns Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer.

Allmänt


85 flexibla kvadrat med social planlösning och fantastiska fönsterpartier som ger bostaden härlig rymd och ljus. Detta byggs på med genomgående vita väggar, ljus träparkett på golvet och spotlights i taket. Förutom goda förvaringsmöjligheter i lägenheten hör även ett förråd till bostaden.

Kök


Köket ligger i en trivsam nisch och är en social yta som integrerar fint med vardagsrummet. Köksinredningen är vit med bänkskivor i mörkt trä. I samma mörka trä finns dessutom öppna hyllor i olika storlekar. Spishäll med rostfri fläkt och ugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd. Rostfri kyl och frys samt inbyggd diskmaskin. Den inre köksväggen är klädd i vitt smårutigt kakel. Köksön ger god arbetsyta och är en trevlig samlingspunkt. Från intilliggande sovrum får köket ljus genom två fina runda fönster, men det är främst genom vardagsrummets generösa fönsterpartier som ljuset flödar in i rummet. Dessutom är det bara att ta med kaffekoppen direkt ut på uteplatsen.

Vardagsrum


Den sociala ytan och det trevliga hänget fortsätter i det stora ljusa vardagsrummet. Här består hela ytterväggen av fönster vilket ger ett makalöst ljusinsläpp och hög rumslig karaktär. Här finns även utgång till altan och trädgård. Rummet rymmer med lätthet soffgrupp och en stor matplats samt förvaringsmöbler.

Sovrum 1


Hemmets största sovrum präglas även det av ett vackert fönsterparti med utsikt mot trädgården. Här ryms dubbelsäng och förvaringsmöbler. Rummet har även ingång till en rymlig klädkammare.

Sovrum 2


Detta rum används idag som barnrum och är ett mysigt kryp-in. Barn som bor här kan hålla koll på den egna sandlådan precis utanför genom de fina fönstren. Även köket kan hållas under uppsikt genom de två runda fönstren som sitter på motsatt vägg. Rummet är trevligt även som arbetsrum.

Sovrum 3


Lägenhetens innersta erbjuder ännu ett rum att använda som sovrum eller arbetsrum. Betongglas ger rummet fint sekundärljus från de stora fönsterpartierna utanför. Här ryms en fullstor säng och till exempel skrivbord eller bokhyllor.

Badrum


Stort, snyggt och funktionellt - detta är ett badrum som har alla attribut. Här finns tvättställ med kommod, stor spegel, väggskåp, dusch bakom glasvägg, två elektriska handdukstorkar, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Dessutom mycket bra förvaring i en väggmonterad förvaringsmöbel. Väggarna är klädda i vitt liggande avlångt kakel och på golvet ligger grå klinker. Bra belysning med spegelbelysning och spotlights i taket.

Hall


Hallen har klädavhängning precis innanför dörren och dessutom mycket förvaring i en stor garderob med spegelskjutdörrar. På golvet ligger praktisk grå klinker och väggarna är vitmålade. I taket sitter spotlights. Redan i entrén slås du av fönsterpartierna och ljusinsläppet i lägenheten.

Uteplats


Genom altandörren i vardagsrummet kommer du ut till den trädäckade uteplatsen, gräsmattan och trädgården. Här finns träd, buskar, blommor och odlingsmöjligheter, och ihop med den stora altanen är det en plats för härliga utomhusmiddagar och trädgårdshäng. Utsikten över Mälaren och staden är hänförande. På andra sidan vattnet glittrar Marieberg och DN-skrapan och vidare löper vyerna mot Västerbron och Kungsholmens pampigare byggnader, vyer som du aldrig kommer tröttna på.

Brf Sjöfortet

Föreningen har ett gemensamt elavtal, vilket innebär att föreningen köper grön el för hela föreningens förbrukning. I varje lägenhet sitter en elmätare som rapporterar vad varje lägenhet förbrukar till en central enhet, och detta underlag tillsammans med en uträkning av vad varje lägenhets del av den gemensamma förbrukningen är ligger till grund för den kvartalsvisa eldebitering som kommer på avgiftsavierna från den ekonomiska förvaltaren. Detta innebär att man, som nyinflyttad medlem, tillsammans med den förre ägaren, behöver komma överens om hur detta skall regleras, när man flyttar ut och in.

Antal lägenheter och lokaler:


Föreningen äger fastigheten Bommen 7. Föreningen upplåter 109 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har inga lokaler. Adresser är Sjöbjörnsvägen 66 respektive Sjöbjörnsvägen 68. Huset ritades av arkitekten Gustaf Mattsson och uppfördes 1946.

År föreningen tog över fastigheten


Föreningen förvärvade fastigheten 1998 då 10 000 kvm kontorslokaler förvandlades till 109 bostadsrättslägenheter.

Tomträtt


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia AB.

Renovering


Renovering av tätskikt mot källaren har slutförts, pga fuktgenomslag i förråd. Nya postboxar installerade i samtliga trapphus. De nya har högre säkerhetsstandard för att förhindra möjligheten till att stjäla post. Avlopps-och köksstammarna har spolats under hösten 2015 i förebyggande syfte för att förhindra stopp i lägenheterna.Ventilationkontroll, OVK, genomfördes under hösten 2015. Resultatet analyserades under våren 2016 av styrelsen. Gallring av träd och sly ned mot bryggan och vattnet genomfördes under hösten. Generellt så är avloppsstammar, el m.m. från 1998 i och med ombyggnationen till lägenheter. Trapphus har renoverats i omgångar med start 2008. Bergvärme installerat 2014, som tillsammans med fjärrvärme sköter uppvärmningen. Energideklaration genomförd 2009. Köksfläkt kopplad till ventilation, får bytas så länge man upprätthåller samma funktionalitet i luftflöde och genomför godkänd OVK.

Kommande renoveringar


Inga beslutade större renoveringar eller reparationer (2016-04).

Ekonomi


De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 88 Mkr, vilket ger cirka 9 141 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 769 kr. Det finns Inga planerade avgiftshöjningar. Styrelsen förutser inget behov av att höja avgifterna det kommande åren. Avgiften varit samma sedan 2008. Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads brandförsäkringskontor.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar


Föreningen har gemensammma höst och vår städdagar på de gemensamma allmänna områdena. Om man inte kan delta på dessa kostar det ca 100kr.

Tvättstuga


Föreningen har två tvättstugor som renoverades 2010. De är belägna i uppgång B. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en varmmangel. Det finns även en obokningsbar tvättstuga för spontantvätt.

Gemensamma utrymmen


Det finns en paviljong nere vid vattnet med tillhörande grillar. Där ges tillfälle att lära känna andra boende i huset under sommarhalvårets vackra dagar och kvällar. Badmöjligheterna är obegränsade. Det är fantastiskt att kunna ta sig ett morgondopp eller förmiddagsfika nere på bryggan.
Det finns även en motionslokal som består av två utrymmen; bastu med tillhörande relax med duschar, samt gymmet med såväl fria vikter och maskiner. Föreningslokal, plats för ca 60 sittande,och med övernattningsmöjlighet (300kr/tillfälle). Cykelrum och barnvagnsrum finns.
Föreningen har en egen Facebooksida där information till boende ges. Båtbrygga med bom (ca 2900kr/år) och bojplats (ca 1600kr/år), kösystem, (ca 24 st platser). Det finns soprum och återvinningsrum.

Parkering


Garage med 44 platser, (ca 830kr/mån, ca 2 års kö). Parkering med 43 st uteplatser, (ca 420kr/mån, ca. 2,5 års kö). MC-platser 6 st (ca. 230kr/mån, kö). Kajak & Takboxplatser (ca. 500kr/år, kö). Man kan ställa sig i kö vid tillträdesdatum, inte innan.

Bredband och Kabel-TV


Bredband från Ownit Broadband AB 75kr tillkommer på avgiften. Kabel-TV från Comhem.

Juridisk person:


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Förråd


Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5kvm.

Kontroll


Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
1946 GUSTAF MATTSSON
Energideklaration
Utfärdad 2009-04-03
Energiprestanda
127 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad, varav:
 

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.