Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Majstångsvägen 11
Arkitekt: ARCHIBALD FRID 1946
MIDSOMMARKRANSEN
TRIVSAM VINDSETAGE OM 125 KVM MED BALKONG OCH KAMIN
TEXT: KAX STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI
Trivsam etagefyra om 125 kvadratmeter med snedtak, takbälkar, braskamin och balkong med fri utsikt.

Säg hej till en ljuvlig etagelägenhet i ett hus från år 1947 ritat av Archibald Frid. Detta är ett hem med skön industristil och mysig atmosfär i form av takbjälkar, snedtak, braskamin och balkong med högt läge, fri utsikt och sol från eftermiddag till kväll. Rymligt och härligt kök med stora funkisfönster och plats för många, två bra sovrum (ett tredje sovrum går att bygga) och två generösa vardagsrum. På övre plan en takhöjd på 3,5 meter upp till nock. Notera de vackra funkisdetaljerna som spanjoletter, fönsterbänkar och fiskbensparkett i original. Välkommen till Midsommarkransen - en av Stockholms trevligaste förorter och ett småstadsliknande område med en alldeles särskild charm. Här möts du av vacker bebyggelse från hela 1900-talet och ett stort utbud av kultur, nöjen och kreativ atmosfär. Här bor du även nära tunnelbanan, som snabbt tar dig till Söder och City. Svårslaget.


För fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.
Ansvarig mäklare
Marie Holmerson
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Majstångsvägen 11
Område:
Midsommarkransen
Byggnadsår:
1946 Arkitekt: ARCHIBALD FRID
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
108 kvm
Biarea:
17 kvm
Andelstal:
14,636 %
Våning:
2 av 2
Avgift:
6168 kr inkl värme, VA och bredbandsanslutning
Pris:
5 940 000 kr (Utgångspris).

HUSET OCH FÖRENINGEN


Idegranen 6 stod klart 1947 och uppfördes av byggmästare Dan Åkerlund efter ritningar av arkitekt Archibald Frid. Frid studerade vid KTH och senare vid Konstakademien. År 1935 öppnade han eget kontor och ritade många hus i Stockholm, bland annat var han delaktig i den stora fastigheten mellan Kungsklippan och Kaplansbacken, Marabous fabriksbyggnad från 1930-talets mitt och han var även under en period stadsarkitekt i Mariefred. Funktionalismen slog igenom på Stockholmsutställningen 1930 och för första gången visades den nya, modernistiska arkitekturen för den breda allmänheten. Influenserna kom bland annat från Tyskland och Bauhausskolan. Idegranen 6 är uppförd i denna anda. Idag huserar en trevlig bostadsrättsförening här. Här finns en gemensam gård med utemöbler, grill och sandlåda. Det erbjuds också tvättstuga, cykel-/barnvagnsförråd och fem parkeringsplatser att hyra för 220 kr/månad.

NÄROMRÅDET


Fina Midsommarkransen - en av Stockholms trevligaste förorter. I detta kvarter bor du nära tunnelbanan, vilket ger allra bästa kommunikationer till Söder och vidare till City och världen. Men varför lämna detta småstadsliknande område som har en alldeles särskild charm och ett stort utbud av kultur, nöjen och kreativ atmosfär? Om du är intresserad av mat och kultur finns Tellus bio, Midsommargården, ett stort utbud av restauranger och kaféer, unika inrednings- och vintagebutiker samt all service du behöver inom en kort promenad. Missa heller inte ett besök hos proffsiga A.B.Café som har fått en utmärkelse av White Guide, eller att kika in hos charmiga inredningsbutiken Mimmi Staaf. Det här är ett område att trivas i och stanna kvar i.

ALLMÄNT


Ljuvlig etagelägenhet med takbjälkar, snedtak, braskamin och balkong med högt läge, fri utsikt och sol från eftermiddag till kväll. Nedre plan bjuder på en takhöjd om 2,6 meter och övre plan har hela 3,5 meter upp till nock. Totalt 125 kvm till ditt förfogande, varav 108 kvm boyta, 17 kvm biyta. Redan i hallen möts du av detta hems själ i den vackra spiraltrappan och det snygga industrigolvet. Här finns gott om plats för skor, ytterkläder och annat. Från hallen når du bland annat det fina och rymliga köket som har en stil i kombination av industri och retro. Här finns två generösa funkisfönster som vetter mot gården och plats för ett matbord för 6-8 personer. Sovrummet på nedre plan är lättmöblerat, ljust och har dessutom en walk-in closet. På nedre plan finns även ett rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen. Övre plan bjuder på takbjälkar, snedtak och braskamin i det generösa vardagsrummet, som kan delas av för att skapa ytterligare ett sovrum, och som har både takkupa och takfönster. Här uppe finns även ett sovrum med takfönster. Notera de vackra funkisdetaljerna som spanjoletter, fönsterbänkar och fiskbensparkett i original. Dessutom har detta hem två entréer och två badrum, en av varje på respektive våningsplan. Till lägenheten hör ett stort förråd om cirka 5 kvm.

Vardagsrum (nedre plan)


I detta rum möts du av ett härligt ljus från fönsterpartiet, som även omfamnar utgången till balkongen. Här ute sitter du bland dina blommor och njuter av den fria utsikten och kvällssolen under den varma årstiden. Ljusa väggar i kombination med vacker fiskbensparkett bildar neutral bas för din egen stil. Här är lättmöblerat och det finns gott om plats för soffgrupp, läshörna, bokhyllor och förvaringsmöbler.

Sovrum (nedre plan)


Lättmöblerat och rymligt rum mot gården som har ett vackert funkisfönster med spanjolett, stenbänk och vädringslåda i original. Ljusa väggar och till detta ekparkett som ger en ombonad känsla. Plats för dubbelsäng och arbetsplats. Dessutom bra förvaring i en stor klädkammare.

Hall (nedre plan)


Rymlig hall med bra avhängning och förvaring tack vare en nisch, som även går att bygga om till klädkammare. Cementgrå bröstning och resten av väggen samt taket i vitt. Till detta ett snyggt antracitgrått industrigolv. Från hallen når du kök, sovrum, vardagsrum och via spiraltrappan når du övervåningen.

Kök


Ljuvligt Ikeakök i en stil kombinerad av industri och retro. Ljusgrå luckor, stänkskydd i vit mosaik med mörk distinkt fog och högblanka bänktoppar med metallfärgad kant. Till detta matchar ljusa väggar och en snygg, antracitgrå plastmatta i industristil. Fint ljus från de två härliga funkisfönstren med originalspanjoletter. Vitvaror från Whirlpool. Här ryms ett stort matbord för 6-8 personer.

Badrum (nedre plan)


Helkaklat badrum med klinkergolv. Kommod och väggskåp ger bra förvaring. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Hoover, 2012). Dusch.
Vardagsrum (övre plan)
När du kommer upp via den fina spiraltrappan välkomnas du i detta härliga rum av snedtak, gedigna takbjälkar i vitmålat trä, en modern braskamin som värmer gott och vackert ljus via fönsterkupan och de två takfönstren. Dessutom hela 3,5 meter upp till nock. Ljusa väggar bildar en bra kanvas för dina inredningsdrömmar och till detta matchar hemtrevlig ekparkett. Detta rum leder vidare till en avskild del som kan skärmas av med en vägg för att skapa ytterligare ett sovrum. Även här vita väggar och ekparkett, liksom i den lilla hallen utanför badrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, förvaring och arbetsplats.

Sovrum (övre plan)


Vilsamt och bra sovrum med ljusa väggar som matchas av varm och trivsam ekparkett. En vägg i vitmålad och oputsad betong som ger en viss industricharm. Rummet bjuder på ljuvligt snedtak och ett fint takfönster. Här ryms dubbelsäng och mindre förvaringsmöbler samt en fåtölj om du så vill.

Badrum (övre plan)


Mysigt, rymligt, helkaklat badrum med snedtak och mycket bra förvaring tack vare kommod och bänk med underskåp samt praktiskt utrymme innanför duschen. Klassiskt, vitt 15x15-kakel samt gråmålad mosaik på väggarna. Till detta ljusgrå kliniker på golvet och dessutom golvvärme.

Barnrum (övre plan)


Detta rum är en avskild del av vardagsrummet på övervåningen. För den som önskar är det möjligt att sätta upp en vägg och det finns även bygglov för takkupa. Här möts du av charmigt snedtak, ljusa väggar och ekparkett som ger en ombonad känsla.

Brf Idegranen 6

Antal lägenheter och lokaler
Föreningen äger fastigheten Idegranen 6. Föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt. Husen ritades av arkitekten Archibald Frid och uppfördes 1946.

År föreningen övertog fastigheten
Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare
Föreningen sköter underhåll i egen regi och den ekonomiska förvaltningen sköts av Stay Right Sthlm AB.

Renovering
2001 är fastigheten renoverad (tak, fasad, portuppgång, stammar och el).

Kommande renoveringar
Fönster renovering planeras

Ekonomi
De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2 377 000 Mkr. Avgift/kvm ca 643 kr. Ingen planerad avgiftshöjning.

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.

Trappstädning
Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar
Föreningen gemensamma städdagar, Vår och höst.

Tvättstuga
Finns i husets källare. Lätt att få tider. 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam gård som är inhägnad med fint rödmålat staket med grindar. På gården finns ett uppbyggt träräck med stor soffgrupp. Grill och sandlåda finns att nyttja.
Cykelrum och barnvagnrum finns i källaren med entré ifrån sidan av huset.
Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Bredband och Kabel-TV
Comhem tv och bredband, avgift 249kr/m.

Juridisk person
Juridisk person godkänns ej i föreningen. Nej

Överlåtelseavgifter och medlemskap avgifter
Säljaren betalar en överlåtelseavgift. Köparen pant noteringavgift. Föreningen tar inte ut någon medlemsavgift.

Kontroll
Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-03-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1946 Arkitekt: ARCHIBALD FRID
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad 2009-04-01
Energiprestanda
160 kWh/m² (Atemp) och år
Övrigt
P-plats 200kr ej kö 161208.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad, varav:
 
Kommentar
2 vuxna och 2 barn
Tillträde
juni

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.