Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rosengatan 8
C.R. NYBERGS LAMPFABRIKS AB
Centrala Sundbyberg
LYXIGT OCH VÄLPLANERAT - FANTASTISK TERRASS
TEXT: BERGSTRÖM FOTO: SPINNELL STYLING: EDVINSSON
I en före detta lampfabrik, uppförd på 1910-talet, finner vi denna nybyggda tvåa med fantastisk takterrass. De stora fönsterpartierna skapar en härligt luftig atmosfär, och ljuset strömmar även in genom sex takfönster. Den öppna planlösningen bjuder in till umgänge, och det finns gott om plats för att duka upp till stora middagar. Lägenheten färdigställdes i fjol och skicket är genomgående det allra bästa.

För fler bilder, klicka på valfri bild och följ bildspelet.
Ansvarig mäklare
Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare
Assisterande mäklare
Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Rosengatan 8
Område:
Centrala Sundbyberg
Byggnadsår:
1912 C.R. NYBERGS LAMPFABRIKS AB
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
55 kvm
Andelstal:
0,965 %
Våning:
3 av 3 (hiss finns)
Avgift:
3311 kr inkl värme, VA samt balkongavgift.
Pris:
3 950 000 kr (utgångspris).

Huset och föreningen


Huset på Rosengatan 8 i centrala Sundbyberg började uppföras 1912 å C.R. Nybergs Lampfabriks räkning. Fasaden är slätputsad, och de synliga valvstenarna ovanför fönsteröppningarna är en fin detalj. Bottenvåningen är i natursten, och de spröjsade fönstren torde vara i original från byggnadsåret. Carl Richard Nyberg startade sin verksamhet 1882, och strax innan första världskrigets utbrott var fabriken Sundbybergs största arbetsgivare. Nyberg har gått till historien som en mycket framgångsrik uppfinnare och industriman, men han är även känd för den lilla ångmaskinsdrivna flygmaskinen Flugan som han började experimentera fram redan 1899. Denna flygmaskin orkade dock aldrig lyfta eftersom de tio hästkrafter som ångmaskinen genererade inte räckte till.
Fastigheten, som även består av huset på Prästgårdsgatan 9, har byggts om ett flertal gånger genom åren. Den senaste ombyggnationen avslutades i våras, och Megaron Arkitekter har förvandlat fastigheten till bostadshus med 86 toppmoderna lägenheter. Ett trivsamt boende erbjuds, och på den ena innergården har föreningen ett trädäck medan den andra används för bilparkering.

Närområde


Huset har ett mycket trevligt läge i hjärtat av Sundbyberg med Sturegatans och Signalfabrikens kaféer, restauranger och butiker runt hörnet. Det är även nära till Tuletorget där man bland annat hittar Waynes Coffee, Juicebar, Petters restaurang Käk och gymmen Balance och Sats. Vill man avnjuta en god pizza med utsikt kan Vattentornet rekommenderas varmt. I Sundbyberg finns också gröna lungor såsom Tornparken, Marabouparken och Ursviks motionsområde. Därtill är promenadstråken runt Lötsjön och Råstasjön mycket populära. Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta och vid Sundbybergs Centrum, bara ett par hundra meter från lägenheten, finns det både tunnelbane- och järnvägsstation. Området traffikeras även av tvärbanan.

Vardagsrum, kök och hall


Vardagsrummet, köket och hallen är i enhet i en öppen, luftig och social planlösning med gott om utrymme för soffgrupp och matsalsbord. Vid ytterdörren finns en avhängningshörna med hatthylla och plats för skoställ. De tre takfönstren och det stora fönsterpartiet mot terrassen ger ett härligt ljusinsläpp, och takhöjden sluttar från cirka 4,5 meter till cirka 1,3 meter längst bort i rummet. Taket och väggarna är målade i vitt, och golvet belagt med ekparkett. Köksdelen är byggd i vinkel, och det är väl tilltaget med både bänkyta och förvaring. Skåpen har vita luckor, och partiet ovanför bänkarna är klätt med svart stavmosaik med blank respektive matt yta. Bänkskivorna är i massiv ek med infälld induktionshäll (Bosch) och diskho. Under diskhon finns det fyra sopsorteringskärl. Ugnen (Electrolux) och fläkten (Franke) är i rostfri design medan diskmaskinen (Electrolux) och kylen/frysen är integrerad i skåpinteriören. Fläkten är utrustad med elektriskt spjäll.

Sovrum


Sovrummet är ett ljust och luftigt rum med högt i tak, tre takfönster och skjutbart panoramafönster ut mot terrassen. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. Skjutdörrar öppnar och skiljer av mot vardagsrummet och klädkammaren.

Terrass


Ett trappsteg leder upp till lägenhetens cirka 10 kvm stora terrass. Här njuter man av förmiddagssol året om, och under sommarhalvåret är solen framme från tidigt på morgonen till eftermiddagen. Terrassens väggar är klädda med vitmålad träpanel och på golvet ligger teakbetsad trätrall med inbyggd belysning runt om. Eluttag har installerats.

Klädkammare


Klädkammaren är om cirka 3 kvm, och här erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter från golv till tak. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ekparkett.

Badrum


Lägenhetens stora badrum inrymmer duschhörna, tvättkommod, spegelskåp, handdukstork, vägghängd toalettstol och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Tvättmaskinen/torktumlaren (LG) har installerats i år. Väggarna är klädda med blankt vitt kakel och golvet belagt med grå uppvärmd klinker. Duschhörnan, som är lyxigt utrustad med både tak- och handdusch, skärmas av med infällbara glasdörrar. Taket har infällda spottar som ger en bra och behaglig belysning.

Brf Lampfabriken

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Råsten 3. Föreningen upplåter 71 lägenheter med bostadsrätt och 15 lokaler med bostadsrätt. Huset uppfördes av C.R Nybergs Lampfabriks AB och stod klart 1912. Huset ritades sedan om av Megafon Arkitekter.

År föreningen övertog fastigheten


Föreningen förvärvade fastigheten 2011.

Tomträtt


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB.

Renovering


Fastigheten stod färdig år 2015 efter ombyggnad från kontor till bostäder.

Kommande renoveringar


Det finns inget planerat underhåll eller renoveringar.

Ekonomi


De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet är ca 77 Mkr. Det finns inga planer på att höja avgiften idag.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg-Hansa.

Trappstädning


Föreningen tar hjälp med trappstädning.

Städdagar


Föreningen har en städdag på hösten och en på våren.

Tvättstuga


Tvättstugan ligger i källarplan i anslutning från hissen alt. från garaget. Den är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt mangel.

Förråd


Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 2 kvm med 3m i takhöjd.

Gemensamma utrymmen


Föreningen har ett gemensamt cykelrum.

Bredband och TV


Föreningen är ansluten till Sundbybergs stadsnät och både IP-TV och bredband tecknas separat.

Parkering


Föreningen upplåter med hyresrätt 33 st p-platser för 650 kr/mån och 19 st garageplatser för 1600kr/mån (ingen kö idag). Boendeparkering finns på gatan för 300 kr/mån.

Juridisk person


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
1912 C.R. NYBERGS LAMPFABRIKS AB
Energideklaration
Finns för närvarande inte

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad, varav:
 

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.