Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hornsgatan 151, 5tr
JOEL NORBORG 1931
SÖDERMALM - HORNSTULL
LJUS OCH CHARMIG HORNSTULLSETTA MED HÖGT LÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN
En mysig och lättmöblerad lägenhet med fina bevarade detaljer från byggåret - här bor du i en välbevarad fastighet från 1931 med trägolv, speglade dörrar, fina listverk och djupa fönsternischer. Det höga läget och de fina spröjsade fönstren ger dig mäktig utsikt över hustak och vidare ner mot den glittrande Liljeholmsviken. Bostaden har ett charmigt och rymligt allrum, ett separat kök, en fin hall med klädkammare och badrum med badkar. Alltsammans med perfekt läge, nära till allt, i hjärtat av Hornstull.

Klicka på valfri bild i galleriet för att starta bildspel och visa flera fotografier.
Ansvarig mäklare
Mattias Holm
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hornsgatan 151, 5tr
Område:
Södermalm - Hornstull
Byggnadsår:
1931 JOEL NORBORG
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
27 kvm
Andelstal:
2,06 %
Våning:
5 av 6 (hiss finns)
Avgift:
1725 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv grundutbud
Pris:
2 500 000 kr (Utgångspris).

Huset och föreningen


Fastigheten Tången 9 stod klar 1931. Fasaden ritades av arkitekt Joel Norborg medan Knut Wall stod för planritningarna. Huset har drag av både 1920-tal och 1930-tal. Större delen av fasaden har spröjsade fönster medan det utskjutande burspråket har tagit klivet in i 1930-talet med fönsterpartier av enkla större rutor utan spröjs. Invändigt imponerar trapphuset med vackra dekorationsmålningar i original. Brf Tången 9 består av 39 lägenheter och tre lokaler. Föreningen förfogar över fin en innergård där det finns utemöbler, grill, cykelparkering under tak och kompost. Det finns även föreningsbalkonger i söderläge som nås från trapphuset att nyttja som ett extra rum. Tvättstugan finns i husets källare.

Närområdet


Här bor du vid Hornsgatans lugna slutpunkt med både stadspuls och avkopplande grönområden runt knuten. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till och bad på till exempel Långholmen och i Tanto. I samma fastighet ligger klassiska Ho´s kinarestaurang och du har inte många steg att gå för att komma till Café Vurma och Bio Rio. På sommarhalvåret har du dessutom Hornstulls marknad precis runt knuten.

Kök


Köket renoverades 2014/2015 och är smart och kompakt. Köksskåpen har vita släta skåpluckor, grå bänkskiva och liggande fasat kakel runt spis och diskbänk. Här finns spishäll, kolfilterfläkt, och kylskåp. I köket finns även några mindre öppna hyllor.

Allrum


Med sina långa väggar är allrummet ett lättmöblerat rum som rymmer alla funktioner du behöver; till exempel säng, soffa, tv och matbord. Det är också enkelt att variera möbleringen. Två höga spröjsade fönster ger rummet ett fint ljusinsläpp. Den tilltagna takhöjden bidrar också till rummets luftighet. På golvet ligger en fin ljuspigmenterad fiskbensparkett i original och i taket sitter en takrosett.

Badrum


Badrummet har väggar klädda i vitt 15x15-kakel och på golvet ligger beige klinker. Här finns badkar med dusch och bra förvaring i ett spegelskåp. Ovanför tvättstället sitter en fin spegel med hylla.

Hall


Hallen är ljus och välkomnande och präglas av fina snickerier bevarade från byggtiden; ytterdörren och ytterligare två speglade dörrar, listverk och en hatthylla med ankarkrokar. Bakom en av de speglade dörrarna finns en klädkammare med hyllor och klädstänger, där du kan hänga undan kläder och även förvara till exempel städartiklar. I hallen finns även plats för till exempel en byrå. På golvet ligger furutiljor i original.

Brf Tången 9

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Tången 9, i kvarteret Tången. Föreningen upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler (Yta 219 kvm) med hyresrätt. Tången 9 stod klar år 1931 och byggdes av byggmästare Mans Anders Eriksson. Fasaden ritades av Joel Norborg.

År föreningen övertog fastigheten


Föreningen bildades redan 1936 förvärvade fastigheten 3 år senare, 1939.

Mark


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB och den tekniska förvaltningen sköts av Jarmo Honkanen HB.

Utförda renoveringar


1990 Rörstambyte & elstambyte. 2001 Nyinstallation av hiss. 2004-2006 Målning av fönster. 2007 OVK besiktning. 2007 Stamspolning. 2010 Ny ventilation restaurang. 2010 Takplåtsbyte. 2010 Fasadrenovering. 2012 Stamspolning, stick. 2012-2013 Översyn, fjärrvärme. 2015 Stamspolning. 2015-2016 Översyn, avloppsstammar. 2015-2016 Rörstambyte, vind, källare. 2017 Fönsterrenovering.

Kommande renoveringar


Under 2017 och 2018 kommer föreningen renovera fönster i fastigheten. Det är redan klart i denna lägenhet.

Ekonomi


Tången 9 är en gammal och stabil förening. De långfristiga skulderna är på ca 4,5 Mkr, vilket ger cirka 3 674 kr per kvm boyta, en mycket låg belåning. Avgift/kvm ca 780 kr. Föreningen är äkta och har goda lokalintäkter. Det finns inga beslut om avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är försäkrad, med bostadsrättstillägg, genom Länsförsäkringar.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd


Till lägenheten finns ett vindsförråd, ca 2-3 kvm golvyta delvis under snetak. Möjlighet finns att hyra källarförråd för 150:-/ år, till dessa är det kö.

Gemensamma utrymmen


Föreningen har en lummig innergård med fina planteringar och möblemang. Här finns även en grill som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Mot gården finns föreningsbalkonger med sol från morgon till eftermiddag/tidig kväll. I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 st torkskåp samt mangel. För förvaring av cyklar finns ett cykelförråd i källaren samt ett cykelställ på gården.

Bredband och Kabel-TV


Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telia angående kabel-TV som ingår i den angivna avgiften. Bredband tecknas av den enskilde medlemmen.

Juridisk person


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande


Delat ägande godkänns men samtliga ägare ska vara bosatta i bostadsrätten.

Byggnad

Byggnadsår
1931 JOEL NORBORG
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad 2009-06-11
Energiprestanda
186 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
3 079 kr/år
Driftskostnad, varav:
 
  El
1 800 kr/år
  Försäkring
1 279 kr/år

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.