Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hälsingegatan 14 B
AXEL BERGMAN 1909
Vasastan
SEKELSKIFTESDRÖM MED STORT KÖK & HÄRLIG BALKONG
FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD
I ett vackert sekelskifteshus finns denna ljusa och välplanerade 3:a om 69 kvm med låg avgift. Stort kök och en härlig balkong mot den lugna innegården gör lägenheten perfekt för umgänge. Letar du efter ett harmoniskt boende med närhet till både anrika kvarterskrogar och Hagaparkens grönska? Då har du hittat rätt. Här sammanfaller flera fördelar: smart planlösning, bevarade originaldetaljer och platsbyggda lösningar. Som grädde på moset? Breda golvplankor med perfekt patina.
Ansvarig mäklare
Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hälsingegatan 14 B
Område:
Vasastan / Odenplan
Byggnadsår:
1909 AXEL BERGMAN
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
69 kvm
Andelstal:
2,0605 %
Våning:
1 av 5 (hiss finns)
Avgift:
2264 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband
Pris:
5 850 000 kr (utgångspris).

Kvarteret och föreningen


Via en pampig entré når man den grönskande innergården, som färdigställdes 2014. Här kan man njuta av gemensamma faciliteter såsom en stor matplats, grill, cafébord och -stolar, under skuggan av en mäktig kastanj. Det finns också ytterligare en innergård med boulebana. Föreningen har en modern tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt både ett torkskåp och ett torkrum. Soprummet är utrustat med sortering för metall, glas, kartong, tidningar etc. Det finns även ett praktiskt parkeringsrum för barnvagnar, med dörr mot gatan. Diskussioner pågår kring att uppföra hobbyrum, bastu och övernattningslägenhet.

Närområdet


I en perfekt balans mellan storstadspuls och lugn finns detta harmoniska boende. Runt hörnet hittar du inte bara pendeltågsuppgång och Hälsingegatans välkända gallerier, utan också anrika restauranger och Stockholms bästa antikaffärer. Här har du nära till både Vasaparkens guldhus, Hagaparkens koppartält och Gulddraken-nominerade caféer. Att promenera i kvarteret en vårmorgon mellan hägg och syren? Få saker är lika Stockholmsromantiska som det.

Vardagsrum


Ljust vardagsrum med platsbyggd bokhylla och vackert patinerade furugolv. Härliga fönster och generös takhöjd bidrar till den rymliga känslan.

Sovrum


Elegant sovrum med mörkbetsat trägolv, vitmålade väggar och spegeldörrar. Gott om plats för en dubbelsäng och den generösa garderoben med skjutdörrar gör det enkelt att snabbstäda när gästerna ringer på dörren om fem minuter.

Kök


I detta välkomnande kök finns massor av förvaring, med skåp och lådor i överflöd. De vita, blanka luckorna balanseras av mörka bänkskivor i massivt trä och grått kakel. Spis, ugn och mikro i borstat stål från Siemens, samt inbyggd diskmaskin. Matplatsen erbjuder plats för stora sällskap och med två fönster blir rummet extra ljust. Den som sa att köket är hemmets hjärta kan mycket väl ha bott precis just här.

Barnrum/arbetsrum


Mysigt rum med fin kontrast mellan mörkbetsade golv och vitmålade väggar. Används idag som barnrum, men kan enkelt att inredas som yteffektivt hemmakontor. I detta rum finns utgången till balkongen.

Balkong


Drömmen om balkong blir till verklighet här.

Badrum


Stilrent badrum inrett med vitt kakel och kalksten med golvvärme. Här finns också tvättmaskin, praktisk förvaring och handdukstork. Duschen har glasviksdörrar.

Hall


Vitmålade väggar och vitlutade furugolv med vacker patina. Och goda nyheter för dig som tänker förvaring, förvaring, förvaring: här finns inbyggt linneskåp, stor klädkammare och gott om plats för avhängning.

Brf Valkyrian 9

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Valkyrian 9. Fastigheten består av två flerbostadshus med totalt 46 lägenheter (total boyta 4 020 kvm), samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt två lokaler med total uthyrningsbar yta om 556 kvm. Byggnaden ritades av arkitekt Axel Bergman och uppfördes 1910. Husets byggdes om 1983 till sin nuvarande gestaltning.

År föreningen övertog fastigheten


Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Tomträtt


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av C5-gruppen.

Renovering


2015-16 Ombyggnation av fem st takterrrasser på gatuhus. 2015 Ommålning av samtliga fönster. 2014 Stamspolning (stammarna håller god kondition). 2014 Totalrenovering av gården. 2010 Helt nytt tak på gårdshuset i samband med vindsbyggnation. 2008 Byte av fjärrvärmecentral. 2007/08 Modernisering av tvättstugan med nya maskiner samt ommålning. 2007 Ommålning av taket på gatuhuset. 2006 Fasadrenovering gårdshuset. Elstigar i god kondition, förmodligen omgjort någon gång på 90-talet.

Kommande renoveringar


Under de närmsta 3-5 åren behöver gathuset fasadrenoveras.

Ekonomi


De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på 5 Mkr, vilket ger cirka 1 417 kr per kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad. Avgift/kvm 343 kr. Det finns inga planerade förändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar


Föreningen har inga städdagar men däremot en grillfest på sommaren och ett glöggmingel i december. En viss skötsel av gårdarna ingår i avgiften.

Tvättstuga


Modern tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum.

Gemensamma utrymmen


Gården är nyligen renoverad (2014) med utemöbler, grill, cykelställ, växter etc. Det finns även ytterligare en innergård med en boulebana. Hobbyrum med enklare verktyg etc är under uppförande. Det finns ett övernattningsrum för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar. Det finns även ett barnvagnsrum med direkt ingång från gatan. Övernattningslägenhet och bastu diskuteras. Till lägenheten hör ett förråd på ca 4 kvm i källaren.

Bredband och Kabel-TV


Internet (upp till 100 mbit/s) och TV (TiVo) från Comhem ingår i avgiften.

Juridisk person


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll


Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-05-23. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
1909 AXEL BERGMAN
Energideklaration
Utfärdad 2010-08-11
Energiprestanda
146 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet.
Valkyrian 9

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad, varav:
 
  Beräknat antal pers
4

VILL DU HA ETT GRAFISKT BLAD PÅ DITT HUS?

Boka in en kostnadsfri värdering med oss så bjuder vi på ett grafiskt blad på originalritningen av ditt hus. Vill du köpa planschen så säljer vi dessa för 500 kr per styck.

Sms:a ”värdering” till 0738-24 41 00 eller maila oss på info@historiskahem.se för att boka. Du kan självklart också ringa oss på 08-23 20 10 eller fylla i formuläret nedan

VI FÖRMEDLAR HEM MED EN HISTORIA

Vi förmedlar enbart bostäder i fastigheter uppförda innan 1965. Med arkitektur vi älskar och behärskar.

 

Bostäder som inspirerar oss och som vi gärna inspirerar andra med. Det betyder inte att de måste vara de lyxigaste våningarna på de ”bästa” adresserna. Men det innebär ofta att bostäderna är charmiga, mysiga och ibland pampiga. Hem med själ och känsla.